Sundhedsplejens servicetilbud på skolerne skoleåret 2017-18

Sundhedsplejens vision er at fremme sundhed og trivsel hos børn, unge og deres familier.

Målet er:

At yde en generel sundhedsfremmende og sygdomsforebyggende indsats

Elever i 0.kl. og 5.kl. tilbydes en sundhedssamtale:

Sundhedssamtalen tager udgangspunkt i besvarelsen af spørgeskema fra Skolesundhed.dk (eller tilsvarende), og er en samtale om barnets/den unges sundhed, trivsel og udvikling, og egne muligheder i forhold til dette.

Desuden tilbydes måling af højde og vægt samt synsprøve. I 0.kl. tillige en høreprøve.

Elever i 1. kl. tilbydes måling af højde og vægt mhp. at følge børnenes vækst.

Elever i 3. kl. tilbydes undervisning i ”SundhedsVejen”, (2 dage af ca. 2 x 45 min) om håndhygiejne og toiletadfærd, mad og energi til kroppen, personlige grænser, eller styrker og selvværd.

Piger i ca. 4.kl., tilbydes undervisning om menstruation ca. 45 min, når elever, lærer eller forældre henvender sig.

Elever i 5.kl. og 6.kl. tilbydes undervisning i et sundhedsrelateret emne (ca. 2 x 45 min.) på klassen. Undervisningens indhold planlægges i samråd med klasselæreren.

Ved behov tilbydes yderligere samtaler, undersøgelser og vejledning i samarbejde med eleven, forældre og skolen.

Sundhedsplejen er praktiksted for sundhedsplejestuderende og sygeplejestuderende.

Sundhedsplejersken træffes:

Elever, forældre, skolen og tværfaglige samarbejdspartnere er velkomne til at kontakte sundhedsplejersken.

Det er muligt at få rådgivning og vejledning i forhold til elevernes sundhed og trivsel.

Ved behov få foretaget synsprøve eller høreprøve.

Sundhedsplejersken deltager sammen med socialrådgiver og skolepsykolog i ”Åben Anonym Rådgivning”.

Datoer annonceres på den enkelte skoles skoleintra.

Derudover er det altid muligt at indtale en besked på sundhedsplejerskens telefon, kontakt

via skoleintra, mail, eller ved direkte henvendelse via skolen.

Hver skole har tilknyttet en primær sundhedsplejerske, hvis navn, telefonnummer og mailadresse findes på skolens hjemmeside og på http://sundhedspleje.inst.vejen.dk/

Birgitte Gaarde

Skolesundhedsplejen

7996 6454 (omstiller til mobil 3017 0879).