Tandpleje

Vejen kommunale tandpleje har 3 kommunale klinikker i Brørup, Holsted og Vejen. Desuden kan børn og unge som bor i den tidligere Rødding Kommune gå til tandlæge hos 4 privatpraktiserende tandlæger som kommunen har aftale med. Det drejer sig om tandlægerne i Jels, tandlægerne i Gram, Ingrid og Flemming Lyhne, Rødding og Anette og Klaus Nielsen, Rødding.

Forebyggelse.

Klasse-tandbørstning starter i O. klasse, børn med særligt behov tilbydes tandbørsteundervisning på alle klassetrin. Derudover har vi undervisning i tandsundhed af alle elever på 4. klassetrin. Afsluttes med tandbørstekørekort. I 6. klasse undervises i hvordan man undgår ”syreskader”.

Tandregulering.

Alle elever i 5. klasse får tænderne undersøgt af kommunens specialtandlæge May Lise Hegrand med henblik på evt. behov for tandregulering. Undersøgelsen vil foregå på reguleringsklinikken i Vejen.

Tandlægebesøg bedes placeret uden for skoletiden.